20 Haziran 2016 Pazartesi

Alex Turner'ın kadın versiyonu Alexandra Savior ile tanışın


Alex Turner'ın, sanki daha dün müzik dünyasına yeni giriş yapmış bir müzisyenken şimdi kendi izinden giden diğer genç müzisyenlerin prodüktörlüğünü yaptığına inanamayabilirsiniz. Fakat olan tam da bu.

Geçen yaz True Detective dizisinin soundtrackinde yer alan "Risk" şarkısını söyleyerek dikkat çeken gizemli kadın, Alex Turner'ın yeni keşfi olan Alexandra Savior'dan başkası değil. Şarkıda davul, klavye ve gitarı da bizzat kendisi çalan Alex, benim yaşımdaki bu Amerikalı genç kadına Sinderella'nın peri annesi gibi bir değnek değdirmiş ve kariyerinde yolunu açmış gibi gözüküyor. Üstelik geçici de değil, her şey daha yeni başlıyor.

Alex'in Miles Kane ile kurduğu grup The Last Shadow Puppets'ın birkaç ay önce çıkan albümü Everything You've Come To Expect'in en güzel şarkılarından biri olan Miracle Aligner'ı da Alexandra ile beraber yazmışlar. Alexandra'nın çok yakında çıkacak yeni albümünde Alex Turner'ın ismini sıkça göreceğiz: şarkıların çoğunda onun da imzası var, pek çok enstrümanı o çalmış ve albümün prodüksiyonluğunu kendisi üstlenmiş. Albümün ilk meyvesi olarak geçen gün Alex'in ünlü prodüktör James Ford ile birlikte yazdığı Shades isimli şarkı single olarak yayımlandı. Lana Del Rey'in retro tınılarını andıran ve tabii ki Alex Turner'ın parmağı olduğu da belli olan şarkı, müzik dünyasını şimdiden albümün tamamı için heyecanlandırmaya başladı.



Büyüleyici bir sese sahip olan Alexandra, geçtiğimiz aylarda The Last Shadow Puppets ile birlikte ABD turnesindeydi. Alex Turner ile çeşitli yerlerde minik konserler bile verdiler. Aşağıdaki videolarda yorumladıkları şarkılarda aralarındaki güçlü kimyayı görebilirsiniz.



Bu yetenekli ve tatlı kadını takibe alın derim ben. Artık çoğunlukla Los Angeles'ta oturan ve bir nevi Hollywood'lu olan Alex Turner'ın da Alexandra gibi genç sanatçıları daha çok destekleyeceği belli oluyor. Mini Mansions grubu da buna bir örnekti. Ne mutlu Alex'le birlikte stüdyoya girme şansını elde eden müzisyenlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder