24 Ekim 2016 Pazartesi

Dünyanın en mutlu eden şarkısı ve birkaç kişisel favori vol.2 - Türkçe versiyon

Konserler, partiler derken en mutlu eden şarkılar yazımın geri kalanını yayımlamak bugüne kaldı. Hani şu hoplatan, zıplatan, yüze salak bir gülümseme getiren şarkılar. İşte beni en mutlu eden şarkılar - ama bu sefer Türkçe olanlar!


1. Mavi - Teoman


Teoman'ın 2001 tarihli Gönülçelen albümünün B yüzünün ilk şarkısı. Akdeniz meltemi altında, güzel bir eylül akşamüstü, sağınız solunuz önünüz arkanız, her yer mavi... Şarkının imzası olan saksafonu da unutmamak lazım. İnsanı sakinleştiren, tatlı bir tembellik ve nostalji hissi veren neşeli bir şarkı. Teoman'ın en sevdiğim şarkılarından.


2. Yine de Seni Seviyorum - Flört


Sözlere düet yaparcasına eşlik eden elektro gitarın çılgınlığından mı dersiniz, duygularını itiraf etme isteğinin verdiği cesaretin hissedildiği sözlerden mi dersiniz bilmiyorum ama bu şarkı çok güzel ya! Flört'ün en neşeli, en hareketli şarkılarından. Play tuşuna basın, hoşlandığınız kişiyi düşünün ve bağıra çağıra "Sevda mı ceza mı, başıma nedir / Bilemiyorum / Yine de seni seviyorum!" deyin.

3. Bu Mudur - Nil Karaibrahimgil


İlk duyduğum anda aşık olduğum, tek kelimeyle sevimli bir şarkı. Yeşilçam filmlerinden kesitlerin bir araya getirildiği şirin klibi, modern zamanlardaki aşkları eleştirip "nerede o eski aşklar?" diyen sözleriyle uyum içinde. O "ne güzeldi"lere eşlik etmek ne güzeldir... Vitamin niyetine dinlenmelidir hayata, aşka karşı bağışıklık düştüğü zaman. 


Bir de bu şarkının akustik versiyonu var ki tadından yenmez:


4. Kara Sevda - Barış Manço


Türkiye'nin en neşeli müzisyenlerinden Barış Manço'nun en neşeli, en gaza getiren şarkılarından biri Kara Sevda. El ele kol kola gezen aşıkların karşısında kendisini Nuh'un Gemisi'nde tek kalmışa benzetmesinde, "Çocukça bir aşk deyip de geçme / Sakın gülme hâlime / Nasıl olduğunu anlayamadım ama / Seviyorum seni delicesine" sözlerinde herkes kendinden bir şey bulabilir değil mi?


5. Yüzsüz Yürek - Kenan Doğulu


Yıllar sonra otobüste birinin kulaklığından duyunca "Ya böyle şirin bir şarkı vardı değil mi?" diye sevindiğim ve tekrar dinlemeye başladığım, pespembe bir şarkı Yüzsük Yürek. Kenan Doğulu'nun on yıl önce çıkardığı Festival albümünün en eğlenceli şarkılarından.


6. Ele Güne Karşı - MFÖ


İlk notaları duyulduğu anda herkesin oynayası geldiği, nakaratına bağıra çağıra, alkışlayarak eşlik ettiği, yılların eskitmediği bir MFÖ şarkısı. Keyifli anların, arkadaşlıkların, karaokelerin vazgeçilmez şarkısı...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder