11 Temmuz 2016 Pazartesi

Stil ikonu: The Party filminde Claudine Longet

Peter Sellers ve Claudine Longet'nin başrollerde olduğu Blake Edwards'ın yönettiği The Party filmi, kült komedi klasiklerindendir. 1968 yılında çekilen ve Peter Sellers'ın doğaçlama yeteneğini gözler önüne seren filmde Sellers, Hintli bir oyuncuyu canlandırır. Tesadüfen davet edildiği elit bir partiye katılır ve sakin başlayan parti gecenin sonunda Sellers'ın sempatik ve sakar karakterinin etkisiyle 60'ların ruhuna yaraşır şekilde çığırından çıkar.

İçinde oyuncudan şarkıcıya, bürokrattan protestocu gence kadar her tür egzantrik karakter bulunan parti, özellikle benim gibi 60'lar aşığı biri için görsel ve işitsel bir şölen niteliğindedir. Mücevherler, renkli elbiseler, kabarık saçlar, danslar, müzik...

Partiye gerçek hayattaki kimliği gibi Fransız bir oyuncu/şarkıcı olarak katılan Claudine Longet, içinden havuz geçen ultra lüks evin kapısından girdiği an beni kendine hayran bıraktırmıştır ve önceleri hiç sevmediğim sarı rengini sevmemi sağlamıştır. 60'lar stili ucu kıvrık saçı, belirgin göz makyajı, alçak topuklu ayakkabıları ve tabii ki şifon mini sarı elbisesiyle ikonik bir görüntüye sahiptir Longet.



Filmin müzikleri de Pink Panther, Breakfast at Tiffany's ve A Hard Day's Night gibi filmlerin usta bestecisi Henry Mancini'nin elinden çıkmıştır. Filmin en hatırda kalır sahnelerinden birindeki şarkıyı da o bestelemiştir: Claudine Longet'nin gitarıyla söylediği Nothing to Lose. Herkes şarkıyı dinlerken o sırada çaresizce tuvalet aramakta olan Sellers tam performansın ortasında yakalanır. Mancini sahne konusundaki hoşnutsuzluğunu şöyle dile getirmiştir: "Komedi filmleri için beste yaptığımda hep aynı şey oluyor. Seyirciler gülmekten tek bir nota bile duyamıyor!"


Bu filmi izledikten sonra algıda seçicilik olsa gerek, alışveriş yaparken gözüme bu elbiseyi andıran, daha az gösterişli sarı mini bir elbise çarptı ve tabii ki hemen aldım! Longet'nin 60'lar ruhunu taşıyan sade şıklığını günümüze uyarlamak hiç de zor değil!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder