25 Temmuz 2016 Pazartesi

The Last Shadow Puppets'ın son turundan seçmece 4 cover


Son albümlerini çıkardıktan hemen sonra kapsamlı bir tura başlayan The Last Shadow Puppets, Amerika'dan İngiltere'ye, o televizyon programı senin bu festival benim gezmekle ve konser vermekle meşgul. Bu konserlerde eğlendikleri her halinden belli oluyor Alex Turner ve Miles Kane'in. Kendi şarkılarının dışında ilham aldıkları çeşitli isimlerin şarkılarını coverlamayı da ihmal etmiyorlar konserlerinde. Bu da özellikle TLSP sevenler için büyük bir ayrıcalık çünkü TLSP sevenler, onların ilham aldıkları sanatçıları da seviyor genelde. Hatta daha önce duymadıkları bazı şarkıları bu coverlar sayesinde tanıyıp ufukları açılabiliyor. Ve TLSP de kurulduğu günlerden bildiğimiz üzere cover konusunda gerçekten başarılı bir grup.

Bu arada konserdeyken video çekenlere zaman zaman sinir olduğum(uz) doğru ama şöyle de bir gerçek var ki onlar olmasaydı bu paylaştığım performansların çoğunu izleyemeyecektik biz o konserlerde bulunamayan şanssızlar olarak. O yüzden onlara buradan teşekkürlerimizi gönderiyoruz!

İşte hala devam eden son turlarından gözüme çarpan (ve bayıldığım) 4 cover:

1. I Want You (She's So Heavy) - The Beatles


Kurulduğu 2008 yılında bu şarkıyı ilk söylediklerinde zaten herkes bayılmıştı, sayelerinde birçok kişi Beatles'ı keşfetmişti ve bu şarkıyı zaten Lennon-McCartney'e benzetilen Turner ve Kane'e çok yakıştırmıştı. TLSP, en büyük ilham kaynaklarından biri olan Beatles'ın en uzun süreli ve en az söze sahip, hard rock/progressive rock şarkısı I Want You'yu son turlarında da coverlıyor. Cambridge'de bir sürü TLSP ve Beatles hayranı arasında siz de şu performansı izlemek istemez miydiniz? 


2. Moonage Daydream - David Bowie


Meşhur Glastonbury Festivali'ni geçtiğimiz ay şenlendiren TLSP, bu sene kaybettiğimiz David Bowie'yi anarak üstadın Moonage Daydream şarkısını coverladı. Miles tutkuyla çaldı, üstünde tam Alex'in tavrına yakıır bir şekilde "Give a damn" yazan bir tişörtle sahneye çıkan Alex de Jagger-vari bir frontman havasında kendinden geçerek şarkıyı söyledi.


3. Les Cactus - Jacques Dutronc


TLSP, Fransa'nın Lyon kentinde verdiği konserde Fransızlara özel bir cover eklemeyi ihmal etmemiş. 60'larda Fransız rock müziğine damgasını vuran Jacques Dutronc'un Les Cactus şarkısını orijinal dilinde söyleyerek hünerlerini sergiliyor Alex Turner bu eğlenceli performansta.


4. Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me - The Smiths


En iyisini sona sakladım desem yalan olmaz. TLSP, geçtiğimiz günlerde Londra'da The Smiths'in en sevdiğim şarkılarından Last Night I Dreamt...'i bizzat The Smiths'in gitaristi Johnny Marr ile birlikte söyledi. Gül yaprakları, Alex'in efsanevi One For The Road deri ceketi ve "sunglasses indoors" hali... Alex'e sarıldığımı gördüğüm bir rüyadan uyandıktan hemen sonra sosyal medyada gezinirken bu performansın karşıma çıkması da pek manidardı. "Last night I felt real arms around me"... Öhö-öhö, neyse, buyrun size o güzel performans: 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder