25 Nisan 2016 Pazartesi

Müzikle yatıp müzikle kalkanların adresi: Radyo Eksen partileri


Siz de benim gibi katıldığınız konser ve parti gibi etkinliklerden sonra sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflarda kendinizi arayanlardan mısınız? Anılara değer verdiğim ve genelde bu tarz etkinliklerde çekilen bulanık ya da karanlık olmayan bir fotoğrafım olmadığı için çoğu zaman bunu yaparım. Yukarıdaki fotoğraf da tam bir sene önce katıldığım bir Radyo Eksen partisinden. Partinin gerçekleştiği Roxy Club'ın Facebook sayfasından bulmuştum bu resmi de. Eğlenirken, doğal bir poz. 

Üzerimde Led Zeppelin tişörtü var çünkü gidenlerin bildiği gibi Radyo Eksen partilerinin olmazsa olmazı partiye sevdiğiniz grubun tişörtüyle gitmektir. Partide etrafınıza baktığınızda Radyo Eksen dinleyici kitlesinin müzik zevkini de anlarsınız: "rock 'n roll'un ekseni" sloganlı radyonun sevenleri üzerlerine Arctic Monkeys, The Doors, Beatles, Morissey, The Smiths gibi pek çok çeşitli indie/klasik/brit rock müzisyenlerinin tişörtlerini geçirmişler ve müziğe vermişlerdir kendilerini. En güzeli de sizinle aynı grup tişörtünü giyen başka birilerini görüp içinizi sıcak bir mutluluğun kaplamasıdır. Partinin ortasında Arctic Monkeys çalarken üzerinizdeki aynı gruba ait tişörtü görüp "Bak, Arctic Monkeys çalıyor!" diyerek gelip size sarılan tatlı insanlarla karşılaşabilirsiniz. 

Bir nevi özel bir kulüp gibidir aslında, herkes ne kadar farklı görünse de orada ortak bir şeyleri paylaşırlar: rock müzik aşkını. Cihangir'de oturan hipster tasarımcıları da beyaz yakalı plaza insanlarını da üniversite öğrencilerini de görmek mümkündür. Dans pistinde sözlerini ezberlediği şarkıya bağırarak hep bir ağızdan eşlik edince hepsi bir olur.

DJ kabininde ise Radyo Eksen DJ'leri Gülşah Turgut, Gülşah Güray ve Güven Yıldız'ı görürsünüz. Hep radyoda seslerini duyup çaldıkları şarkıları takdir ettiğiniz o güzel insanlar kanlı canlı karşınızdadır ve en sevdiğiniz şarkıları çalarlar. Bazen bir şarkı 4 kere çalabilir yoğun istek üzerine, bazen sizin tişörtünüzü görüp o grubu çalabilirler, Doors'u en az bir kere duyarsınız. Gecenin ilerleyen saatlerinde Gülşah Güray pistte dans edenlerin arasında karşınıza çıkabilir. Arada bir Blur'un davulcusu Dave Rowntree gibi ünlü isimleri de konuk DJ'ler olarak görebilirsiniz - biz geçen sene onun konuk olduğu partiyi kaçırmıştık maalesef çeşitli nedenlerden dolayı, hala içimde kalmıştır.

Şarkılar tam Radyo Eksen tarzındadır. Yani eski-yeni yabancı rock klasikleri. Blur'le 90'lar'a dalabilir, Franz Ferdinand'la 2000'lerden zıplayarak çıkabilirsiniz. Beklemediğiniz anda pat diye Arctic Monkeys'in en bilinenlerinden olmayan Brainstorm şarkısı çalabilir. "Bu şarkı neydi ya?" diye arkadaşınızın kulağına bağırdığınız veya shazamlayıp keşfettiğiniz birkaç şarkı mutlaka çıkar arada. Benim için bu şarkılar çok da hakim olmadığım İngiliz punk/post-punk gruplarından olur genelde. 

Genelde Roxy ve Babylon'da gerçekleşen Radyo Eksen partilerine ben şu ana kadar hep Roxy'de gittim. Renkli ışıkları, barı, dekorasyonu ve büyüklüğüyle benim için çok ideal bir yer burası. Basık değil, ses düzeyi de hiç rahatsız etmedi. Siz de Roxy'de gerçekleşecek bir Radyo Eksen partisi olduğunu duyarsanız arkadaşlarınızla bizim gibi temaya uygun olarak Hard Rock Cafe'de akşam yemeği yedikten sonra biraz yürüyerek Sıraselviler'deki Roxy'e gelebilirsiniz. 

Yalnız sezon bitiyor, mayıstan eylüle kadar İstanbul'da kadar böyle bir partiye rastlamanız mümkün değil. O yüzden bu haftasonu 29 Nisan Cuma günü Babylon Bomonti'de gerçekleşecek sezonun son Radyo Eksen partisini kaçırmamanızı öneririm. Ben utana sıkıla söylüyorum ki açılalı aylar olmasına rağmen Babylon Bomonti'ye henüz gitmedim. Duyduğuma göre çok güzel bir mekanmış, bu haftasonu keşfetmek niyetindeyim. Siz de sezonun son partisi için dans ayakkabılarınızı ve sevdiğiniz grubun tişörtünü hazırlayın ve kendinizi müziğe bırakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder